
Značku Regionální potravina Ústeckého kraje pro rok 2025 získalo devět výrobků, které uspěly v konkurenci 231 přihlášených produktů od 54 lokálních producentů. Ocenění si odnesli například Med květový ze Včelí farmy AnnKas, Karamelový větrník od Marabu Sweets nebo Jelení maso ve vlastní šťávě od Hynka Jirmana.
Mezi dalšími oceněnými jsou také Velemínská kysanka od firmy Vacheria, Ovčí brynza z Farmy Držovice nebo Pšeničnošpaldový kvasový chléb z pekárny MischkaBakery. Hodnotitelská komise složená ze zástupců státních institucí a odborných organizací vybírala vítěze v devíti kategoriích.
„Těší mě mimořádný zájem výrobců. Letos se zapojilo i dvanáct nováčků, což je skvělá zpráva pro celý region,“ uvedla krajská koordinátorka soutěže Radomíra Plachá. Slavnostní předání ocenění proběhne 12. září na Výstavě Zahrada Čech v Litoměřicích.
Přidat komentář
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.