Medová rajčata i Kauboy se pyšní značkou Regionální potravina


Ocenění Regionální potravina Ústeckého kraje si v pátek převzalo devět místních výrobců na výstavě Zahrada Čech. Značku mohou nově užívat mimo jiné medová rajčata, Kauboy stopro močt a Hrobský sušený salám. Do soutěže se v kraji přihlásilo 51 výrobců s rekordním počtem 243 produktů.

„Díky ocenění dostala naše značka zpětnou vazbu, že naše píle, pot a slzy nepřišly na zmar. Že jsou tu lidé, kterým záleží na chuti a nešizeném pití. Do budoucna doufáme, že nám ocenění umožní i v této nejisté době být majákem naturální a lahodné chuti pro všechny lidi dobré vůle a svérázných mravů. A nelze nevyjádřit hrdost nad faktem, že se nám podařilo získat Regionální potravinu do našeho krásného krajského města,“ radoval se Štěpán Ren, majitel společnosti Naturen vyrábějící Kauboy stopro jablečný močt právě v Ústí nad Labem.

Značku Regionální potravina Ústeckého kraje pro rok 2022 získaly tyto výrobky: