Známe nejlepší regionální potraviny


Značkou Regionální potravina Ústeckého kraje se nově pyšní Koštický jeřabinový likér i Onďasův rohlík. Ocenění značkou Regionální potravina obdrželo na 47. ročníku výstavy Zahrada Čech v Litoměřicích devět lokálních producentů Ústeckého kraje. Mezi vítězi soutěže Regionální potravina jsou Martin Honza za tvaroh, Zdeněk Hampl za bio kefír, Family Bakery za Mrkváč a Petr Psota za Cibulovou pochoutku z Lužických hor.

„Ocenění a výhry si moc vážíme. Regionální potravina je pro nás značkou kvality, která potvrzuje, že to, co děláme a jak to děláme, dává smysl. Jakmile tedy zákazník vidí označený produkt, ví, že dostává to nejlepší od lokálních malých podnikatelů. Díky ocenění se tak dokážeme odlišit od konkurence,“ uvedla Jana Fišerová majitelka cukrářské výrobny Family Bakery, několikanásobná držitelka ocenění Regionální potravina. V Ústeckém kraji letos soutěžilo 229 produktů od 52 výrobců.