Známe výrobky nominované na Regionální potravinu


O ocenění Regionální potravina Ústeckého kraje se letos ucházel rekordní počet výrobků, 243 od 51 producentů, což bylo nejvíce od roku 2017. V hodnocení mohlo ale uspět jen devět produktů v devíti kategoriích. Nominaci tak získaly mimo jiné medová rajčata, Kauboy stopro močt a Hrobský sušený salám.

„Zájem o soutěž Regionální potravina Ústeckého kraje byl jako každý rok velký. Letos jsme moc rádi i za výrazný zájem ze strany nových výrobců. Pět z nich si nominaci odnáší poprvé,“ shrnula krajská koordinátorka Radomíra Plachá z Okresní agrární komory Most.

Soutěž probíhá opět ve všech krajích České republiky s výjimkou Prahy. Značku Regionální potravina můžou získat producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku po dobu čtyř let.

Hodnotitelská komise navrhla udělit značku Regionální potravina Ústeckého kraje pro rok 2022 těmto výrobkům: